Si anessin a Lledoners, Xavier Garcia Albiol i Inés Arrimadas “demostrarien més humanitat que fins ara”. Així ho ha assegurat aquest dilluns al migdia el president del Parlament, Roger Torrent, després de la carta que els presos polítics han enviat als dirigents unionistes perquè els visitin i així desmentir els suposats privilegis que tenen. “No caldria una carta; Arrimadas i Albiol hi haurien d’haver anat al minut 1, i haguessin demostrat més humanitat, mirant als ulls als presos”, ha defensat, després de recordar-los que són "companys diputats".
El president de la cambra ha fet aquestes declaracions després de reunir-se aquest dilluns amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, amb motiu del desè aniversari de l’aprovació de la llei de l’ens. Torrent ha assegurat que la carta “respon a una actitud d’inentar banalitzar el patiment”, un fet que ha considerat “pervers”. Ha negat qualsevol tracte de favor: “La presó és encara més dura si parteix d’una farsa com la que els manté a la presó”.
Per altra banda, també s'ha referit als escrits d’acusació de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat. Ha assenyalat que seria “inusual i absurd” mantenir Pedro Sánchez en el poder després d'això. En aquest sentit, ha assegurat que “no podem assegurar l’estabilitat mentre es demanen més de 200 anys pel Govern Puigdemont-Junqueras per haver posat les urnes”. Ha lamentat que “estem més lluny de passos per acabar amb la repressió”.
“Els representants del PDeCAT i ERC al Congrés han estat molt clars sobre les condicions”, ha dit Roger Torrent. Ha lamentat que la setmana passada “es va perdre una oportunitat d’or”. I ha carregat amb duresa contra els socialistes: “El govern de Sánchez demostra que, malgrat la retòrica, no s’ha separat gens del govern de Rajoy”.
Torrent també s’ha referit a la carta del president del CGJP, Carlos Lesmes, al jutge del 13 abans de morir, on li deia que va “canviar el rumb de la història del nostre país”. Segons el president de la cambra, la missiva “demostra que és una causa política” i que la causa “només se sustenta sobre una farsa”.
"Etapa fosca" de l'Oficina Antifrau
Després de la reunió, el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, ha demanat que la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat inclogui un apartat que doni competències a l'organisme en la supervisió de la contractació pública. D'aquesta manera, segons Gimeno, l'Oficina podria actuar abans que els concursos públics s'adjudiquessin, per a prevenir.
Durant la trobada, el president Torrent ha ofert la possibilitat de comparèixer davant del ple de la cambra per fer balanç dels deu anys d'existència de l'ens, una compareixença que es podria dur a terme durant els pròxims mesos.
El president de la cambra ha lamentat que l’Oficina “venia d’una etapa molt fosca”, però que s’ha “superat” i que el seu model “s’ha replicat” a altres comunitats autònomes i “treballa a nivell internacional” amb organismes contra la corrupció. S’ha compromès a treballar-hi de forma més estreta des de la institució que presideix.