El president del Parlament, Roger Torrent, ha plantejat la celebració d'un ple específic com a reacció de la sentència del Suprem sobre l'1-O, on el president de la Generalitat també pugui intervenir. Ha assegurat que defensarà el dret a debatre sense censura.

"Jo defensaré els drets fonamentals dels diputats, no perquè això suposi una desobediència, sinó perquè em sembla que no tinc alternativa", ha dit en una entrevista a TV3, on ha insistit que al Parlament "s'ha de poder parlar de tot, no només d'allò que agradi al govern espanyol".

"No podem convertir la mesa en un òrgan censor i un tribunal constitucional en miniatura. No podem censurar la capacitat legislativa dels grups", ha reblat. Al seu parer, caldrà també una mobilització "persistent" al carrer, però ha opinat que no ha de perjudicar les condicions de vida dels catalans.

"No podem acceptar que la censura entri per la porta", ha dit Torrent després de rebre un requeriment del Tribunal Constitucional. El president del Parlament planteja un ple específic on es votaran resolucions, i defensa que la cambra no pot limitar el debat. Aquesta serà una part de la reacció a la sentència, ha dit Torrent, però també seran importants les mobilitzacions socials al carrer, que hauran de ser "persistents", perquè "la repressió ha vingut per quedar-se". "El que viurem la setmana que ve no seran unes hores, no podem cansar-nos", ha subratllat.

En preguntar-li per les aturades de país o les declaracions de Toni Comín on posava sobre la taula perjudicar l'economia, Torrent ha opinat que totes les mobilitzacions han de ser cíviques i han de servir "per millorar les condicions de vida dels ciutadans, no per empitjorar-les".