El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per aquest divendres reunions extraordinàries de la Mesa i la Junta de Portaveus. Segons expliquen fonts parlamentàries, així ho van acordar en l’anterior junta per a tractar assumptes pendents. Entre aquests hi ha la petició d’un ple extraordinari per part de Ciutadans i una proposta de resolució de Catalunya en Comú Podem.

Concretament, la formació d’Inés Arrimadas demana la celebració d’un “ple de desbloqueig” de forma extraordinària, emparant-se en el reglament, que permet sol·licitar-lo amb almenys una cinquena part dels diputats. El ple es podria convocar per al proper dimarts.

Ciutadans va carregar contra Torrent aquest dimarts, acusant-lo de no haver tractat la seva petició en la reunió de la Mesa i la Junta ordinària, i van dirigir-li un escrit en què l’instaven a la “immediata i urgent convocatòria i celebració” d’aquesta sessió. La potestat per fixar data al ple és exclusiva del president de la cambra.

Per la seva part, el grup de Xavier Domènech va presentar fa dues setmanes una proposta de resolució també amb l’objectiu de desbloquejar la investidura. La proposta de resolució insta Torrent, "com a única autoritat elegida pel propi Parlament resultant de les eleccions del 21 de desembre", a emprendre "totes les iniciatives possibles" per desbloquejar la situació de paràlisi.

Segons fonts parlamentàries, en aquesta convocatòria extraordinària també s’abordaran altres assumptes, com l’assignació dels membres de la Diputació Permanent -l’òrgan que assumeix les funcions del ple entre períodes de sessions- o les presidències i els membres de les comissions parlamentàries.