El Parlament acceptarà la presència de llaços grocs als escons dels diputats, però no a la bancada del Govern. Aquesta és la proposta que el president de la Cambra, Roger Torrent, ha plantejat als grups per evitar nous episodis de tensió a l'hemicicle com el que es va viure en el darrer ple. Ciutadans va protestar en començar aquella sessió perquè JxCat havia col·locat un llaç groc en un dels dos escons situats a l'espai central de la bancada del Govern —l'altre l'ocupava el president, Quim Torra—. El llaç estava just davant de l'escó de la líder de Cs, Inés Arrimadas, i les protestes del portaveu taronja, Carlos Carrizosa, que va treure el llaç i es va negar a tornar-lo, van obligar a suspendre la sessió fins solucionar el conflicte.

Totes les formacions de la Cambra catalana han acceptat la fórmula plantejada per Torrent com una manera de preservat els drets dels grups, que són els qui tenen assignats els corresponents escons. Amb tot, durant la reunió, la representant de JxCat, Gemma Geis, ha expressat la seva discrepància amb aquesta solució per considerar que el Govern també hauria de tenir llibertat per posar els llaços als seus escons. De fet, el portaveu del grup, Albert Batet, ha fet una piulada negant que acceptés aquesta proposta.

La bancada del Govern és la primera de l'hemicicle. El mateix que passa al Congrés dels diputats on els ministres seuen a la primera filera. Precisament la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va col·locar la seva bossa a l'escó del president, a la bancada de l'executiu, durant el debat de la moció de censura, la qual cosa va provocar tota mena de comentaris, inclòs el del líder de Podemos, Pablo Iglesias, però no per la presència de la bossa sinó per l'absència de Mariano Rajoy.

En el cas del Parlament, a partir d'ara a aquell espai no hi podrà haver llaços grocs ni cap altre símbol. Aquesta és la proposta del president del Parlament per evitar més episodis de tensió. El que sí es podrà és posar símbols als escons que pertanyen als diputats, "sempre que siguin respectuosos amb els principis democràtics". De fet, des que es va constituir el Parlament després de les eleccions hi ha llaços als escons dels diputats empresonats o exiliats, i no havia provocat cap protesta de la resta de grups. El problema va sorgir quan va aparèixer un llaç als escons del Govern. 

La proposta de Torra haurà de ser ratificada aquest dimarts a la Junta de Portaveus.