L'anunci del president del Parlament, Roger Torrent, que demà demanarà als serveis jurídics de la Cambra que activin el recurs davant del Suprem, amb petició de mesures cautelaríssimes, per "defensar els drets" del president, Quim Torra, ha irritat el cap de l'executiu català, que ha retret al responsable de la Cambra que no hagués consultat amb ell aquesta iniciativa abans d'anunciar-la.

Les mesures que ha anunciat Torrent tenen com a objectiu aturar la decisió de la Junta Electoral Central de retirar a Torra les credencials de diputat, la qual cosa podria comportar la seva inhabilitació com a president. Dissabte, el ple de la Cambra va aprovar una resolució subratllant que és el Parlament qui decideix el president de la Generalitat i titllant de cop d'Estat el moviment de la JEC.

Fonts del Govern asseguren que el president ha demanat a Torrent que respecti la seva estratègia de defensa i que, en tot cas, és a ell mateix a qui correspon presentar el recurs demanant mesures cautelaríssimes.

De fet, des de JxCat es considera que impulsar la petició de mesures cautelaríssimes des del Parlament per aturar la decisió de la JEC entra en contradicció amb el text aprovat dissabte amb el suport de JxCat, ERC i la CUP on s'assegura que només el ple de la Cambra pot decidir qui ocupa la presidència del Govern.

"Una cosa és que el Parlament es defensi i una altra és que demani mesures cautelars", adverteixen fonts d'aquest grup que asseguren que resulta contradictori afirmar que la JEC no pot decidir sobre la presidència de la Generalitat i alhora demanar mesures per aturar la decisió de la Junta Electoral. "Si el Parlament demana cautelars i no l'hi concedeixen, a qui acatarà?", es pregunten.

Després de la conversa, des del gabinet del president del Parlament s'ha corregit l'anunci de Torrent i s'ha matisat que "caldrà estudiar si finalment es demanen les mesures cautelars o no, perquè potser és millor per l'estratègia de defensa que només les demani el president Torra".

El que sí s'assegura des de l'entorn de Torrent, on es confirma la conversa entre els dos presidents per aquest tema, és que el recurs es presentarà perquè, segons afirmen, així ho demanen els serveis jurídics.