El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, a anar fins a la presó de Soto del Real per parlar amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. Des de la manifestació convocada per CCOO i UGT amb motiu del Primer de Maig, Torrent ha defensat que Junqueras representa "el diàleg i la voluntat d'una solució democràtica, és a dir, un referèndum" i ha afegit que el líder dels republicans recollirà l'acta de diputat al Congrés per exercir-la. D'altra banda, ha reclamat als partit d'esquerres que compleixin amb la derogació de la reforma laboral i ha fet una crida a la mobilització.

El dia que Sánchez ha anunciat que la setmana que ve començarà la ronda de contactes amb Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias, Torrent ha instat el president del govern espanyol a anar a Soto del Real. "El missatge a les urnes ha estat molt clar: diàleg i solució democràtica. L'hauria d'escoltar", ha afirmat tot recordant que Junqueras ha guanyat les eleccions espanyoles de diumenge a Catalunya.

D'altra banda, Torrent ha demanat a les esquerres que actuïn com a tal i compleixin amb la derogació de la reforma laboral que "tant mal ha fet als treballadors". I ha fet una crida a la mobilització tot assenyalant que a través d'aquesta via és com s'aconsegueix millorar els drets i les llibertats fonamentals. Coincidint amb el Primer de Maig ha recordat que una exsindicalista com Dolors Bassa no pot manifestar-se avui així com tampoc ho pot fer l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.