Per si no hi hagués prou elements que distorsionen les relacions entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, aquest divendres la Junta Electoral Central pot acabar d'obrir una nova esquerda si opta per inhabilitar el president de la Generalitat. La segona autoritat del país, Roger Torrent ha volgut intercedir en el conflicte i ha emplaçat la JEC a no fer cas de les peticions de PP, Cs i VOX que li demanen el cessar Torra com a diputat electe "per inelegibilitat sobrevinguda". 

En un escrit d'al·legacions remès pels serveis jurídics del Parlament a l'àrbitre electoral -signat pel lletrat major, Joan Ridao-, es recorda que l'òrgan competent per resoldre les qüestions relacionades amb la incompatibilitat dels diputats és la pròpia cambra catalana. El text aprofita per advertir que l'article al qual s'agafen els tres partits de dretes per demanar que s'aparti Torra neix de la llei anti-ETA per il·legalitzar partits "que justificaven la violència com a mètode o que servien d'instrument a organitzacions terroristes per perllongar políticament i social el terror, l'amenaça, la intimidació o l'extorsió". 

Així mateix, el Parlament subratlla que no hi ha precedents de l'aplicació d'aquest article a un diputat que a més exerceix de president de la Generalitat i que els únics casos en els quals s'ha fet servir és per a alcaldes condemnats per corrupció. 

En definitiva, segons les al·legacions promogudes per Torrent, la JEC no és competent per decidir sobre un diputat electe al Parlament. La decisió es coneixerà aquest divendres dia 3.