El president del Parlament, Roger Torrent, ha informat aquest dilluns al Tribunal Suprem mitjançant un escrit que no podrà declarar dimecres que ve, al coincidir amb el ple d'aquesta setmana a la cambra catalana.

Segons han informat a Efe fonts de la presidència del Parlament, Torrent ha remès aquest escrit al Tribunal Suprem explicant els motius pels quals no podrà declarar dimecres que ve dia 27, jornada en la qual arrenca el ple de dos dies al Parlament.

Torrent estava citat aquest dimecres per declarar en el judici al procés, en la primera jornada de compareixences dels testimonis. En l'escrit, el president de la cambra catalana informa també al Suprem que la setmana que ve se celebrarà de nou un ple i li adjunta el calendari de sessions previst, perquè ho tingui en compte a l'hora de citar-lo novament per declarar en qualitat de testimoni.

El Suprem ha confirmat més tard que ha rebut l'escrit la tarda d'aquest mateix dilluns i que aquest dimarts decidiran si canvien el dia o obliguen al president a assistir a la sessió. La decisió serà presa pel tribunal presidit per Manuel Marchena.

Tanmateix, fonts pròximes al president de la cambra han assegurat que "no hem demanat el canvi". "Hem enviat l'escrit informant que no hi anirem perquè dimecres i dijous hi haurà ple i la setmana que ve també, perquè ho tinguin en compte quan el tornin a citar a declarar", han afegit.