Fa un any al Parlament de Catalunya començaven el que serien dos plens maratonians per aprovar la llei del Referèndum i la de Transitorietat Jurídica. El 6 i 7 de setembre de 2017 van servir perquè el referèndum de l'1 d'octubre tingués base legal. El president del Parlament, Rogert Torrent, ha assegurat en una entrevista a TV3 que ell hauria actuat com la seva successora, Carme Forcadell, en els plens del setembre passat.

"Aquells plens van servir per poder votar més tard, jo hauria fet el mateix que Forcadell; al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot i s'han de reflectir els anhels de la ciutadania", matisava Torrent. Al mateix temps, ha criticat que alguns grups van preferir centrar-se en el "filibusterisme" quan els plens "es van fer conforme al reglament". 

El president del Parlament també ha parlat sobre la suspensió dels diputats processats, sobre els quals assegura que hi ha un acord però no n'ha donat més detalls. A més a més, Torrent ha afegit que en aquesta qüestió sobre els encausats pel procés "hi hauria d'haver una resposta unitària". En la mateixa línia, ha volgut deixar clar que els sous d'aquests diputats suspesos depenen d'una decisió tècnica que passa per interventors: "No és una decisió política on puguem intervenir".

Finalment, Roger Torrent ha parlat sobre la polèmica dels llaços grocs pels presos i els exiliats: segons el president, no és el mateix posar un símbol que treure'l, igual que tampoc és el mateix "escriure un llibre que censurar-lo". Per aquests motius, el president ha demanat que es protegeixin els drets i llibertats dels catalans al mateix temps que ha qualificat d'"inconcebible" que a la Junta de Seguretat d'aquest dijous s'hagi de parlar de símbols com els llaços.