El president del Parlament, Roger Torrent, després de reunir-se a Escòcia amb el seu homòleg, Ken Macintosh, ha reclamat a Sánchez que "aprengui" del referèndum d'independència a Escòcia i l'hi ha demanat "coratge" per trobar una "solució democràtica" a un "conflicte polític".

En la seva visita institucional a Escòcia, Torrent ha demanat a Sánchez que "aprengui" de l'exemple escocès. "Menys repressió i més urnes. Menys voluntat de silenciar les institucions i la veu de la ciutadania i més coratge polític per afrontar una solució democràtica al conflicte polític que viu Catalunya amb l'Estat espanyol", ha subratllat.

En aquest sentit, el president de Parlament ha insistit que un referèndum com l'escocès és "la manera més civilitzada, democràtica, madura i racional" per "resoldre el conflicte polític" entre Catalunya i l'Estat espanyol. "És un bon model de democràcia des del punt de vista de resoldre a través de les urnes un conflicte polític", ha remarcat.

"Preocupació" al parlament escocès per la situació a Catalunya

Després de reunir-se amb el president del Parlament escocès, Torrent ha assegurat que Macintosh li ha traslladat la "preocupació" de la cambra per la situació a Catalunya. Malgrat remarcar que la posició tradicional del president del parlament escocès és "políticament neutral", Torrent ha recordat que a la cambra s'han fet debats i hi ha hagut resolucions i mocions sobre l'afer català.

A més, el president del Parlament ha reiterat l'aposta per fer "política exterior" per explicar la situació a Catalunya arreu del món. Un dia després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi suspès cautelarment els tres decrets per crear delegacions a l'Argentina, Mèxic i Tunísia, Torrent ha dit que continuaran "explicant la realitat i la veritat del que està passant a Catalunya" malgrat que "hi hagi qui es posi molt nerviós".

"En les cambres democràtiques de democràcies madures no s'entén el que està passant al nostre país", ha destacat Torrent, que a banda de la reunió amb Macintosh, es trobarà durant la seva visita amb portaveus i diputats dels diferents partits amb representació al parlament escocès.