El diputat de Junts pel Sí i membre d'ERC Roger Torrent considera que davant la situació actual, el projecte de JxSí "ha quedat petit" i ha apostat per "construir un front i una resposta unitària i clara". Així s'ha expressat Torrent en una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio, on ha defensat que les eleccions del 21-D són il·legítimes", però que les urnes "no ens fan por" i que cal "guanyar i consolidar la república". 

Torrent també s'ha mostrat molt crític amb l'exconseller Santi Vila, que va dimitir abans de la proclamació de la independència, a qui ha titllat de "deslleial". "Personalment, no m'agradaria compartir mai més un projecte polític amb Santi Vila", ha defensat. 

El diputat ha criticat també els empresonaments i ha defensat que "tenim l'obligació moral de no deixar sols els presos polítics", per la qual cosa assegura que el 21-D cal "un crit per la llibertat" del vicepresident Oriol Junqueras, els consellers i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Torrent ha fet aquestes declaracions justament el mateix dia que ERC ha reunit el Consell Nacional per decidir l'estratègia a seguir amb vista al 21-D. El termini per presentar coalicions a les eleccions s'acaba el proper dimarts.

"No és moment de partits, sinó de país"

En aquesta mateixa entrevista també hi ha participat el diputat i membre del PDeCAT Albert Batet, que ha defensat que "en moments excepcionals calen decisions excepcionals" i que ara "no és moment de partits, sinó de país".

En aquest sentit, Batet ha defensat que el fet que el president Carles Puigdemont estigui disposat a presentar-se de candidat "dona més força" i ha considerat que el 21-D ha de servir per revalidar l'1-O, demanar l'amnistia dels presos polítics i fer front comú davant la intervenció de l'Estat a través de l'article 155 de la Constitució.