El president del Parlament, Roger Torrent, coincideix amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que la legislatura està esgotada i ha afegit que "no tindria sentit allargar-la". En una entrevista a Catalunya Ràdio, no ha concretat quan creu que haurien de ser les eleccions, però ha considerat que "un cop aprovats els pressupostos, com més aviat millor".

Segons Torrent, les eleccions han de servir perquè els actors independentistes posin les seves estratègies sobre la taula i ha afegit que després dels comicis els independentistes "estan condemnats" a entendre's. Torrent defineix els últims anys com la legislatura de la "recuperació de la institució" després del 155.

Torrent ha recordat que l'aprovació definitiva dels pressupostos ja està fixada per al 18 de març i que en cas que un grup parlamentari els portés al Consell de Garanties Estatutàries (CGE), ha calculat que el Parlament podria aprovar els comptes al voltant del 20 d'abril, tenint en compte que l'òrgan consultiu té un mes per emetre un dictamen i que després hi ha un termini per presentar esmenes.

El president del Parlament ha admès que ha estat una "legislatura convulsa" per les relacions entre la majoria parlamentària, és a dir, entre JxCat i ERC, i ha lamentat que "massa vegades s'hagin traduït a la Mesa del Parlament". En aquest sentit, ha destacat que s'han d'aprofitar les eleccions per fixar les bases de "nou acords més sòlids" que els d'aquesta legislatura.

Sobre les relacions entre partits independentistes, Torrent ha volgut remarcar que estan dient força el mateix. "Si rasquem veurem que compartim molt més del que sembla o del que ens proposem a explicar a la ciutadania", ha afegit. A més, ha defensat que ERC aposta per una estratègia que passa per combinar la mobilització social i el diàleg. Una estratègia que ha de portar, segons ha dit, al "referèndum inevitable".

En relació al balanç de legislatura, Torrent ha manifestat que està "plenament convençut" de les decisions que ha pres i ha argumentat que totes s'han basat en "el criteri de la utilitat republicana". És a dir, segons ha concretat, que les decisions serveixin per avançar i per generar "escenaris millors".

Pel que fa al balanç de la legislatura en què el Parlament ha aprovat 27 decrets i 15 lleis, Torrent ha destacat "la part qualitativa i no tant quantitativa". A més, ha recordat que es venia de l'aplicació del 155 i que va costar tenir un govern efectiu després de la dissolució del Parlament. "Ha estat la legislatura de la recuperació institucional", ha conclòs.