El president del Parlament Roger Torrent no vol seguir el joc i prefereix no especular amb la possibilitat que Jordi Turull entri a la presó el dia després de ser investit. "És un despropòsit" i "una barbaritat" que es pugui estar parlant d'aquesta hipòtesi, ha dit en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Per a Torrent la situació actual no s'ha de normalitzar: "No és normal aquesta causa i aquesta persecució a determinats polítics". "Els que volen reprimir la voluntat política del poble de Catalunya volen que parlem de presó i judicis", ha dit.

Torrent anunciava ahir al vespre la convocatòria d'un ple exprés per aquesta tarda després que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagués convocat per divendres els diputats que figuren a la causa de l'1-O, entre ells Jordi Turull. Els esdeveniments i "les ingerències de les últimes setmanes" l'han empès a prendre aquesta decisió: "Convoquem el ple avui per protegir els drets polítics dels diputats i diputades. I també per defensar la dignitat de la institució". "Estem fent una cosa absolutament normal, que és un debat d'investidura", ha reblat. Per a Torrent "Turull té tots els drets polítics intactes i es pot sotmetre a un ple d'investidura". 

El president del Parlament ha reconegut que ha parlat "amb ningú" de Madrid de la convocatòria del ple i sobre les opinions d'alguns ministres respecte el candidat Jordi Turull ha dit que "la Moncloa no ha de jutjar la idoneïtat dels candidats

Roger Torrent no contempla un escenari de noves eleccions. Espera que hi hagi un acord entre les forces independentistes i que la investidura tiri endavant: "El que ens demanen els ciutadans és que hi hagi un govern efectiu que es posi a treballar".