El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que "el conflicte sobre l'Estat" i qui pren les decisions, així com la seva resolució, determinarà com Catalunya afronta el futur.

Torrent ha explicat que a Catalunya hi ha debats públics pendents dels que cal ser conscients i que són propis de totes las democràcies en les que hi ha un "ressorgiment de valors excloents i a una dreta radicalitzada".

Tambe ha afirmat que els debats sobre l'Estat i sobre els drets i les llibertats estan molt connectats amb el nou escenari de canvis tècnics i avenços tecnològics "perquè la progressió també comporta dubtes ètics, de la legislació i en el marc dels drets i llibertats".

Finalment, ha insistit que la societat té ara la possibilitat i l'obligació de blindar els seus drets i llibertats: "L'oportunitat és extraordinària, i la tenim davant, però ho hem de fer bé, molt bé, i des d'aquest punt de vista, com a país, hem de prendre les decisions adequades.

Torrent ha fet aquestes declaracions durant la 24 Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, organitzada por Telecos.cat i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (Coeinf) i en la qual també han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller|conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.