El president del Parlament no es reunirà amb Enric Millo de moment i espera una resposta a la carta que va enviar al president espanyol Mariano Rajoy, encara sense rèplica. Així ho ha comunicat Roger Torrent en una missiva que ha enviat aquest dilluns a la tarda al delegat del Govern espanyol. També li transmet que no assistirà a un acte de la Policia Nacional espanyola, en disconformitat amb la seva actuació l'1-O.

D’aquesta manera, el president de la cambra ha donat resposta a la carta que Enric Millo va enviar-li divendres passat, demanant-li una reunió en el marc de la “lleialtat institucional”, amb l’objectiu d’abordar qüestions d’interès per a les dues institucions.

 

Torrent comença la carta recordant-li que va dirigir una carta a Rajoy el 22 de gener, proposant-li una reunió per abordar l’excepcionalitat que viu el Parlament, amb diputats a la presó i a l’exili, sense que el candidat a la investidura pogués ser present a l’hemicicle. I li fa saber al delegat del Govern espanyol la seva “sorpresa” per no haver rebut resposta.

El president apel·la a la “dignitat institucional” del seu càrrec per, abans de reunir-se amb Millo, se li doni resposta a la carta i “es reverteixi l’actuació del Govern espanyol” contra la investidura de Puigdemont. També li demana que faci “tot el possible per a facilitar que es pugui produir aquesta trobada” amb Rajoy.

La carta a Millo acaba comunicant-li que no assistirà a l’acte de celebració del 194è aniversari de la Policia Nacional espanyola, “ja que condemno fermament l’actuació de l’esmentat cos el proppassat 1 d’octubre del 2017, que va causar gran dolor a la ciutadania del país”.