El president del Parlament, Roger Torrent, ha acusat aquest dimarts el ministre espanyol d’Afers Exteriors, Josep Borrell, de “dedicar-se a censurar” opinions “legítimes i democràtiques”. “Si no li agraden les crítiques a la repressió del govern espanyol ho té molt fàcil, que deixi de reprimir”, ha dit en una atenció als mitjans des de Brussel·les després que Borrell s’hagi enfrontat al ministre de Defensa belga, Sander Loones, pel suport que ha expressat als presos polítics en vaga de fam.

Torrent ha remarcat també que el que ha fet el ministre espanyol és “intentar amagar les seves pràctiques amb la banalització del genocidi dels nadius americans”. “Per tant, el millor que podria fer en lloc d’intentar censurar opinions polítiques democràtiques i legítimes seria plegar i dimitir”, ha conclòs. 

A la seva arribada a la reunió de l'OTAN, Borrell ha afirmat que veu "inacceptables" les declaracions de Loones sobre la protesta dels independentistes. Per això, ha assegurat que el seu ministeri actuarà davant d'aquestes afirmacions. "Ha fet unes declaracions que considerem inacceptables i que rebran segurament una resposta", ha dit Borrell. Loones va dir que cap demòcrata pot estar "callat" davant la situació dels presos.