El reglament del Parlament no preveu la compareixença del president de la cambra. Així ha respost Roger Torrent en una carta a Inés Arrimadas aquest dilluns, després que Ciutadans intentés demanar la seva compareixença en una proposta de resolució. També li recorda que continuarà actuant actuant com fins ara: proposant el candidat amb més suports.

“Us recordo que el reglament del Parlament no estableix ni té previst el mecanisme que proposeu”, assegura Roger Torrent al final de la missiva. “El control dels òrgans de la cambra s’exerceix per mitjà dels debats a la Mesa o a la Junta de Portaveus”, afegeix en aquest sentit.

 

Per altra banda, el president de la cambra també assegura que les seves dues propostes de candidats responen als suggeriments dels grups parlamentaris amb majoria. “Proposar qualsevol altre candidat, tenint en compte que cap altre diputat -tampoc vós- no ha manifestat la voluntat de sotmetre’s al debat d’investidura, seria una greu vulneració de les meves obligacions i un perjudici als drets de tots els diputats”, sosté. Torrent li comunica que continuarà proposant el candidat amb més possibilitats, “com en qualsevol altre parlament democràtic”.

“Les condicions que han impedit la celebració del debat d’investidura en dues ocasions han estat de naturalesa processal, alienes a la voluntat del Parlament”, afirma el president del Parlament, que recorda que tant Carles Puigdemont com Jordi Sànchez van ser escollits diputats el 21 de desembre i van obtenir l’acta el 17 de gener, amb tots els drets que això implica.