El protocol del sopar que presideix el rei Felip VI al Palau de la Música amb motiu de la inauguració del Mobile World Congress arracona el president del Parlament, Roger Torrent. 

Tot i que fonts de la Casa Reial asseguren que és el protocol habitual, el cert és que Torrent, màxima autoritat catalana present a l'acte, es veurà desplaçat a la taula pel ministre d'Agenda Digital, Álvaro Nadal.

Així, el monarca s'asseurà flanquejat per la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la dreta i el director general del GSMA, Mats Granryd i el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, a l'esquerra. Al davant del Rei s'asseurà Nadal, i, a la dreta del ministre, Torrent i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mentre que a l'esquerra se situa el representant del Banc Mundial. 

En canvi, Felip VI, en l'inici del seu discurs, ha saludat primer el president del Parlament que el ministre i després d'esmentar la vicepresidenta Santamaría. 

Torrent i Colau han declinat assistir al besamans previ al sopar com a protesta pel tracte del monarca a Catalunya durant el procés independentista. Però han mantingut la seva assistència al sopar oficial per expressar el seu suport al Mobile.