Després de la tempesta política viscuda aquest dimarts al Parlament, arran de la moció sobre l'autodeterminació de la CUP i la seva suspensió per part de Tribunal Constitucional, la ressaca continua. Aquest dimecres, coincidint amb la segona part del ple, ha arribat el nou advertiment del TC al president de la cambra, Roger Torrent, i la resta de membres de la mesa, i també l'anunci de què la Fiscalia investigarà la Mesa per aquest mateix motiu.

Per tot això, Torrent ha denunciat un nou intent de "silenciar el Parlament" i ha lamentat que la "radicalitat de l'Estat" continuï un dia després que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podemos, Pablo Iglesias, hagin arribat a un acord de govern de coalició per sortir del bloqueig. Tot i això, en declraracions a la premsa, Torrent ha tornat a defensar que no permetrà que la "censura entri al Parlament" i que "es veti un debat", per "més requeriments i amenaces".

 Les declaracions del president de la cambra, però, arriben després que la polèmica moció de la CUP fos aprovada a la cambra, tres minuts abans que arribés la seva suspensió, i que no fos publicada al Butlletí Oficial del Parlament (Bopc). En aquest punt, Torrent ha volgut allunyar les crítiques que l'acusen d'estar obeint el Constitucional, i ha defensat que ell assumeix "les responsabilitats polítiques" però ha afegit que cal ser "respectuós amb el paper dels funcionaris". 

Els serveis jurídics de la cambra van negar-se a publicar al Bopc la moció per evitar conseqüències legals, després que els advertiments del TC també els afectin a ells personalment. "Mai fare seguir els funcionaris en la defensa dels drets fonamentals més enllà del que sigui necessari", ha defensat Torrent, demanant deixar-los "al marge" del debat.

Pel que fa a la moció conjunta de l'independentisme de resposta a la sentència, que ha estat suspesa pel TC abans de portar-se al ple, Torrent ha defensat que "es garantirà" que es puguin fer "tots" els debats, però no ha aclarit de quina manera podria fer-se. Els serveis jurídics també van eliminar el punt referent a l'autodeterminació d'aquesta moció del Bopc.