El municipi de Torrelameu, a la Noguera, dedicarà nou carrers als líders independentistes empresonats i una plaça als que han marxat a l'''exili''. L'alcalde Carles Comes, d'ERC, ha explicat que es mantindrà el nomenclàtor actual si bé es col·locaran les noves plaques amb els noms dels presos als diferents carrers de manera que els nous noms conviuran amb els actuals.

El canvi està previst de fer-se el proper cap de setmana i els nous carrers que hi haurà seran el de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva. D'altra banda, la plaça de l'Església es passarà a dir plaça dels Exiliats, i a la placa hi figuraran els noms de Carles Puigdemont, Lluís Puig, Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsantí, Marta Rovira i Anna Gabriel. Es tracta d'una iniciativa pionera a les terres de Lleida i també a Catalunya que es materialitzarà en una jornada on s'espera comptar amb l'assistència de familiars dels presos i exiliats.

Les plaques d'homenatge als líders independentistes empresonats i també als que es troben a l'exili ja estan a punt de ser instal·lades el cap de setmana vinent i de moment estan dipositades a l'Ajuntament de Torrelameu. El Consistori està en espera de concretar si es col·locaran dissabte o diumenge en funció de la possibilitat que a l'acte hi puguin assistir familiars dels presos o els exiliats. 

Carles Comes ha explicat que han decidit dedicar carrers als presos, un per cada nou que hi ha repartits entre els centres penitenciaris de Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco. D'altra banda, es dedica la plaça de l'Església, que és la més gran i concorreguda de poble, de manera conjunta als exiliats, ja que d'aquesta manera es fa una diferenciació entre ''els que estan mancats de llibertat i els que han hagut de marxar a l'estranger''.

De moment els canvis només són simbòlics i a tall d'homenatge als polítics, ja que segons Comes només es plantejarien modificar el nomenclàtor en cas que la situació d'empresonament o exili es prolongués molt en el temps. Aquest reconeixement és inèdit a les terres de Lleida i també al conjunt del país, ja que si bé hi ha municipis que han dedicat places i carrers a l'1-O encara no n'hi havia cap per als presos.