El vol de Vueling amb què havia de tornar el president, Quim Torra, a Barcelona des d'Alemanya s'ha anul·lat, la qual cosa li impedirà ser present a l'Ateneu per participar en l'acte de presentació del manifest amb què es posarà en marxa el moviment de Carles Puigdemont. El president haurà d'intervenir a través de vídeo o àudio, perquè la previsió és que mentre s'estigui fent l'acte encara es trobi en ple vol de retorn.

Torra va viatjar diumenge al matí a Alemanya per reunir-se amb Puigdemont, l'endemà de la manifestació per la llibertat dels presos i de la reunió dels candidats de JxCat en què es va anunciar la presentació de la "Crida Nacional per la República".

La intenció era tornar amb temps per participar en l'acte de l'Ateneu. No obstant, Vueling ha comunicat que la seva operativa s'està veient afectada a l'aeroport de Barcelona a causa de les regulacions a l'espai aeri de Marsella per les fortes tempestes.

L'acte començarà a les 19 hores i, a més de Torra, està previst que intervingui Puigdemont per videoconferència, mentre que la diputada Gemma Geis i el delegat de la Generalitat a Madrid que va ser també candidat de JxCat, Ferran Mascarell, s'encarregaran de llegir el manifest.