El president Quim Torra viatjarà “en els pròxims dies” a Eslovènia. Així ho ha anunciat l’exministre d’Exteriors eslovè Ivlo Vajgl, que actualment és eurodiputat i portaveu de la plataforma de Diàleg UE-Catalunya. Vajgl ho ha dit aquest dimarts al migdia durant una roda de premsa a l’Eurocambra en què s’ha presentat la Xarxa Parlamentària de Grups d’Amistat amb Catalunya.

Tot apunta que la visita de Torra a Eslovènia es farà la setmana vinent, abans de la presentació del Consell per la República a Brussel·les el dia 8. "A Eslovènia, malauradament, hi ha molt més interès pel que passa a Catalunya entre la societat civil més que no al govern i això també passa en altres països", ha dit Vajgl.

Preguntat per la possibilitat d'enviar observadors al judici al Suprem, l'exministre eslovè s'ha mostrat "segur" que des d'Eslovènia hi ha persones que voldrien seguir el judici de l'1-O a Madrid. En aquest sentit, ha explicat, debatran "això i altres qüestions" durant la visita del president de Catalunya a Eslovènia.