El president Quim Torra fa costat als presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Turull, que aquest dissabte han iniciat una vaga de fam. En un comunicat aquest dissabte al migdia, el cap de l’executiu ha admès que es tracta d’una “mesura contundent i dràstica”, però ha sostingut que “ens trobem davant de la vulneració completa dels drets”. Ha denunciat que “s’està aplicant el dret penal com a venjança, establint una legalitat ad hoc per atacar la dissidència política”.

Concretament, el president de la Generalitat ha criticat la vulneració “dels drets de ciutadania, dels drets civils i polítics i del respecte pel marc legal”. En aquest sentit, ha expressat tota la seva “solidaritat i suport” a l’acció de denúncia iniciada, i ha recordat que estan “tancats a la presó de Lledoners sense judici i sense garanties de defensa justa des de fa entre vuit i tretze mesos”.

 

De la mateixa manera que els presos en vaga de fam, Torra ha denunciat que “el Tribunal Constitucional espanyol continua dilatant el procés de recurs dels presos polítics contra la seva presó preventiva perquè sap que és un pas previ a un recurs superior als tribunals europeus”. En aquest sentit, ha subratllat que tribunals europeus s’han negat a acceptar la rebel·lió i la sedició. “Davant la mala praxi que implica una negació clara de les garanties de defensa, vull fer costat a la vaga de fam que han començat avui alguns dels presos polítics”, ha dit el president.

“La imatge i el prestigi de la justícia espanyola han tocat fons entre la comunitat internacional”, afirma Torra en el comunicat.