El president Quim Torra i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès s'han emplaçat a celebrar una reunió el proper dijous 2 de gener, en una conversa telefònica que han mantingut aquest migdia, segons ha sabut ElNacional.cat en fonts del Govern. 

La trobada entre els dos màxims responsables de l'executiu català servirà per analitzar l'acord d'ERC amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez i abordar la tensió que s'ha disparat les últimes hores entre els socis de govern. A Junts per Catalunya se'ls han indigestat les converses entre els de Junqueras i el PSOE que han de desenvocar en una mesa de diàleg entre governs en la qual s'asseguin Quim Torra i Pedro Sánchez. Crtiquen que es parli en nom del govern. 

En una compareixença aquest matí, els de Puigdemont han acusat ERC de deslleialtat i els han retret que estiguin "afeblint l'independentisme" donant per bo un govern de coalició PSOE-Podemos que defensa "una Espanya forta i cohesionada". A parer de JxCat, donar via lliure a Sánchez equival a "rebaixar les expectatives" i representa un salt enrere que situa Catalunya al 2014, abans del 9-N. 

Arran d'aquesta roda de premsa, en la qual Laura Borràs ha deixat clar que els acords als quals arribi "un partit en solitari" no comprometen l'executiu, ERC ha revelat els darrers intents frustrats de contactar amb Torra per traslladar-li els detalls del pacte amb els socialistes. 

El retret que més ha decebut ERC és que JxCat els acusi de deslleialtat. Repliquen, en aquest sentit, que precisament un dels punts que més els ha fet suar en la negociació és aconseguir que el PSOE reconegués Torra com a interlocutor i que, precisament, van aturar els contactes amb els socialistes fins que Sánchez no truqués al president de la Generalitat. 

Fonts de presidència assenyalen a aquest diari que "una cosa és el que pugui pactar ERC i una altra és el que impliqui el govern". En aquest sentit recorden que no es tracta d'un executiu monocolor. Així ho traslladarà Torra a Aragonès a la reunió de dijous.