El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest diumenge en una visita a la fira de Santa Llúcia de Prats de Lluçanès que la seguretat de cara el 21 de desembre "està garantida", tant pel que fa a la trobada que el Consell de Ministres durà a terme a Barcelona, com per les possibles concentracions en contra que es produiran.

Així mateix, Torra ha tancat files amb els Mossos d'Esquadra assegurant que "el país està amb la policia catalana", i que aquesta "garantirà tant la llibertat de reunió, com la llibertat d'expressió i de manifestació".

torra a prats lluçanès acn

ACN

El president ha exigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, "que sigui valent" per mantenir un "diàleg obert" amb Catalunya i que "no es deixi arrossegar per la dreta i la ultradreta". Tot i que no ha concretat si finalment se celebrarà la trobada entre els dos executius, ha reiterat que les converses han d'incloure el dret a l'autodeterminació, el sentiment republicà del poble català i el rebuig a la repressió envers els polítics catalans perquè, segons ha dit, són els tres grans consensos als quals ha arribat la societat catalana.