Quim Torra nega la major. Sosté que segueix comptant amb el suport d'aquells que van investir-lo president, malgrat la moció aprovada aquest dijous, que li exigeix que se sotmeti a una qüestió de confiança o bé que convoqui eleccions immediatament. Ho ha verbalitzat i ho ha volgut visualitzar hores després amb una imatge: sortint de l'hemicicle blindat pels sis consellers de Junts per Catalunya, durant la sessió d'aquesta tarda. Això sí, ni rastre dels consellers d'ERC. Estrany, si més no. 

A diferència del que passa amb Oriol Junqueras i Raül Romeva, que van optar per delegar el seu vot seguint les indicacions del jutge Pablo Llarena, Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Toni Comín segueixen sent diputats del Parlament, però els seus vots no compten perquè no van voler cedir a les ordres del Suprem. La conseqüència és que des d'aleshores els partits de l'oposició sumen més diputats que no pas els que tenen les dues formacions que integren el Govern de la Generalitat, Junts per Catalunya i ERC. I això explica per què avui han perdut la moció. Bé, això i que la CUP ha decidit no ser el salvavides de Torra. 

Tant Torra com la resta de diputats de Junts per Catalunya entenen que no és veritat que la moció, impulsada pel PSC i a la qual han donat suport Cs, els comuns, el PP, s'hagi aprovat. En una piulada, el president ha explicat que només "el vot de qualitat de Llarena" ha permès l'oposició sumar forces. I manté que "continuem governant amb tota l'ambició republicana intacta".