El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost el president espanyol Pedro Sánchez, després que afirmés que tornaria a aplicar l'article 155 si el Govern opta per la via unilateral. "El senyor Torra sap perfectament quin és el camí que suposaria tornar a l'unilateralitat, el desacatament i el trencament de la legalitat", va sentenciar.


Davant aquesta advertència, el president Torra ha respost el socialista en una piulada. "Creia haver entès que un problema polític anàvem a buscar una solució política", ha assegurat. A més, Torra ha reiterat que l'Executiu sempre trobarà el Govern en "la via de l'obediència al poble de Catalunya, la convivència i la no-violència".

Sánchez va fer aquestes declaracions després que alguns rumors parlessin que Torra podria anunciar que el Govern emprendrà la via unilateral en la conferència sobre el futur de Catalunya que realitzarà el dimarts 4 de setembre. A més, també va exigir a Torra que "representi la majoria de catalans", cosa que creu que no està complint, per acabar amb el que ha descrit com una "crisi de convivència i fractura social".

Amb tot, sembla que la trobada que s'havia de produir entre els dos presidents, tal com van acordar en la darrera reunió bilateral al mes de juliol, finalment s'endarrerirà​ fins després de l'1 d'octubre.