El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, retardarà la seva cita amb el president de la Generalitat, Quim Torra, fins després de les commemoracions de l'1 d'octubre. Així ho va explicar el socialista en una conversa informal amb periodistes durant la seva gira Llatinoamericana, recollida per Europa Press, on va admetre que apostarà amb fermesa pel diàleg amb Catalunya.

Els dos executius es van reunir el passat 9 de juliol en el Palau de la Generalitat per abordar una trobada bilateral. En aquesta primera reunió, els presidents van acordar tornar a reprendre el contacte "de cara al setembre", però ara el govern espanyol preveu que la cita es retardi "almenys fins a l'octubre".

Com a mostra d'acostament, l'executiu socialista ha decidit celebrar un Consell de Ministres a Barcelona prop de l'1 d'octubre. Després d'aquesta reunió, serà quan previsiblement els dos governs es reuniran.

En aquesta mateixa conversa informal, Sánchez va mostrar la seva disposició a què es pugui millorar "l'autogovern de Catalunya", encara que va assegurar que en cap moment no es promourà una aposta per l'autodeterminació com s'exigeix. El socialista va reafirmar que tota la negociació s'emmarcarà en Constitució i de l'Estatut.