El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha publicat una carta oberta dirigida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què l'insta a que requereixi al president de la Generalitat, Quim Torra, assumir "explícitament" la Constitució per, si no ho fa, aplicar de nou l'article 155. A més, li exigeix que "rectifiqui", "accepti la mà estesa" del seu partit i "trenqui amb els independentistes".

En la missiva, publicada al rotatiu El Mundo, Rivera analitza tot l'ocorregut des de setembre, quan considera "els independentistes van donar un autèntic cop d'Estat", fins a l'actualitat, amb una Generalitat "presidida per un racista titella de Puigdemont que considera 'bèsties tarades' els espanyols".

"Faci ús de les seves facultats per a, a l'empara de l'article 155 de la Constitució, requerir a Torra que assumeixi explícitament el marc constitucional i la seva obligació de complir i fer complir les lleis, començant per la Carta Magna, i les resolucions dels tribunals. I si es nega, apliqui l'esmentat article per treure competències a un mandatari que se situa fora de la llei", li exigeix Rivera.

El president de Ciutadans admet que l'independentisme és "insaciable" i demana a l'executiu espanyol que "faci marxa enrere a la deriva autoritària de Torra". "Exigeixo admeti que s'ha equivocat de socis, que no es pot governar Espanya de la mà dels qui volen liquidar Espanya i que els constitucionalistes hem de refer l'aliança que fa un any va permetre salvar la nostra democràcia", exposa .En la seva opinió, Sánchez "té l'obligació moral, cívica, democràtica" de prendre mesures i "cal actuar ja, abans que sigui massa tard".