El president, Quim Torra, ha replicat a través de Twitter al govern espanyol després que aquest divendres, en la roda de premsa del consell de ministres, la portaveu, Isabel Celaá, ha situat la reunió de Pedro Sánchez amb el cap de l'executiu català dins de la ronda de trobades amb presidents de les Comunitats Autònomes. Segons Celaá, la cita amb Torra anirà darrere de la del lehendakari basc, Iñigo Urkullu. "Si el govern del PSOE considera que no és urgent reunir-nos i ens situa en el paquet de les comunitats autonòmiques, és que no ha entès res de res", ha replicat Torra.

"La relació entre Catalunya i l'estat espanyol ha de ser bilateral, de govern a govern", ha advertit.

Després de les crides al diàleg de Torra des que va ser investit, Sánchez va assegurar en arribar a la Moncloa que es reuniria amb el president. Amb tot, des de l'executiu espanyol s'han anat rebaixant gradualment les expectatives. El discurs oficial s'ha limitat a situar la trobada per abans de l'estiu, la qual cosa va provocar dimarts passat les ironies de la portaveu del Govern, Elsa Artadi, preguntant-se si seria abans o després del solstici.

Artadi i la ministra Meritxell Batet han obert els contactes telefònics per intentar fixar la data i l'ordre del dia de la reunió, però, de moment ni tant sols s'ha concretat el dia en què s'han de trobar la consellera i la ministra per començar a preparar els continguts, la qual cosa no ha fet més que alimentar l'escepticisme al palau de la Generalitat sobre les perspectives de l'entrevista.