El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre el permís retribuït als pares en cas que el seu fill o filla es vegi obligat a fer una quarantena un cop comenci el curs escolar.

El president ha avisat que no subscriurà la proposta de declaració de la reunió de presidents d’avui “si no inclou el compromís explícit d’incapacitat temporal per PCR positives i negatives”, així com un subsidi especial per a autònoms.

Torra ha transmès aquest missatge al president espanyol durant la seva intervenció en la reunió telemàtica de presidents que se celebra aquest divendres.

“Hem de donar un missatge de tranquil·litat, serenor i confiança a pares, mestres i alumnes” i per això, ha dit Torra, “és essencial” que en cas de confinament per PCR positiva o negativa “els pares es puguin acollir a una incapacitat temporal o bé a un subsidi, com va suggerir el vicepresident Iglesias”. “La nostra proposta és reformar el reial decret per emparar les dues situacions”, ha explicat. 

Quim Torra reunió telemàtica presidents 4 setembre EFE

El president Quim Torra durant la conferència de presidents autonòmics / EFE

Pla de reforç a l'atenció primària

D'altra banda, Torra ha traslladat a Sánchez que el pla de reforç del Govern a l'atenció primària serà de 125 milions d'euros anuals. La dotació representa, per als mesos de setembre a desembre de 2020, un total de 46 milions, entre reforços estructurals i reforços conjunturals per la Covid-19.

Així ho ha anunciat Torra a través de Twitter, després de la reunió entre Sánchez i els presidents autonòmics. La trobada s'ha fet de forma telemàtica.