El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat avui la seva disposició a veure's tan aviat com sigui possible amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha dit: "Quan el govern espanyol vulgui que seiem a la taula a parlar, com diu la cançó, ho deixo tot i anem a la Moncloa a parlar".

Torra ha fet aquesta referència a la situació política durant la seva intervenció a la conferència inaugural del 29a Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra des d'ahir a la Seu d'Urgell.

Torra ha subratllat que vol que aquesta primera trobada sigui "productiva" i no pas una reunió "de foto", i per aquesta raó ha revelat que dos equips per cada part s'encarregaran de preparar la reunió, per a la qual encara no hi ha data.

El president de la Generalitat ha assegurat que el més important d'aquesta primera reunió és que, després, n'hi hagi "una altra", i ha donat per fet que Sánchez li reclamarà "preservar la unitat de l'Estat" i que ell reivindicarà el "respecte al dret d'autodeterminació del poble català".

"Nosaltres continuarem oferint mà estesa i continuarem oberts a negociar sense cap tipus de condicions i volent assumir riscos, i també demanem al govern espanyol que n'assumeixi", ha comentat Torra.