El president, Quim Torra, ha protagonitzat una de les darreres intervencions en la convenció que la Crida que impulsa Carles Puigdemont ha celebrat aquest dissabte a Manresa. El cap de l'executiu català ha provocat els crits de suport dels presents quan ha advertit, entre altres punts, que "s'ha acabat el crèdit polític de Pedro Sánchez". Ni un pas enrere, ha estat la resposta constant dels assistents que han respost amb una sonora xiulada a la referència al president espanyol.

No ha estat Pedro Sánchez l'únic objectiu de les crítiques de Torra. El pavelló del Nou Congost ha esclatat amb un fora el Borbó, quan el president ha enumerat els "tres grans consensos d'aquest país". "El primer, que volem ser republicans, que ja s'ha acabat això de la monarquia!". El segon dels consensos és, segons Torra, prou repressió, i el tercer, dret a l'autodeterminació.

Ha estat en aquest punt quan Torra ha recordat que la reacció del president espanyol, Pedro Sánchez davant les reivindicacions catalanes ha estat portar la resolució del Parlament contra la monarquia al Tribunal Constitucional. "Quina ha de ser la resposta?", ha interrogat el president que ha aixecat de nou el clam de ni un pas enrere.

Només prendre la paraula, ja havia advertit que "no hi ha alternativa a ser lliures, o som lliures o no som i aquest país ha decidit ser lliure". En aquest sentit, ha subratllat que el judici de l'1-O va contra tots els ciutadans que van votar en el referèndum, "va contra el poble de Catalunya". Per aquesta raó, un cop més, ha emplaçat: "Si mai arribés una sentència condemnatòria contra els nostres companys, us demano a tots que no acceptem aquestes sentències i ens hi enfrontem com vam fer l'1 i el 3 d'octubre", ha insistit.