El president de la Generalitat, Quim Torra, viatjarà aquest divendres a la Casa de la República, a Waterloo (Bélgica) per tal de reunir-se amb el seu antecessor al càrrec, Carles Puigdemont. Segons publica l'ACN, Torra ha concertat aquesta trobada per tal de planificar com s'encarà des de la Generalitat la celebració del judici de l'1-O i tot el que pugui envoltar aquesta cita.

A més, els dos líders abordaran la planificació d'altres qüestions que, començat l'any polític, puguin acabar marcant l'agenda a Catalunya i en tot el que tingui a veure amb la internacionalització del procés sobiranista. La reunió és la primera del 2019 i s'emmarca en el seguir de visites que Torra ja va anunciar que faria periòdicament a Waterloo.

Aquest mes de gener Puigdemont també rebrà la direcció del PDeCAT per tractar l'estratègia del partit de cara a les municipals i a les europees. La reunió està prevista pel dia 14 de gener, mentre que els diputats de JxCat hi viatjaran una setmana més tard -el 20 i 21 de gener- per traçar l'estratègia a seguir les pròximes setmanes i mesos, tant al Parlament com en tot allò relacionat amb el judici del procés.