La presidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa s'han reunit aquest dimarts amb el president, Quim Torra, l'endemà de la seva inhabilitació, per donar-li el seu suport. Per la seva part, Torra també ha volgut mostrar la seva admiració per les preses polítiques, que gaudeixen el tercer grau, un règim de semillibertat que els permets sortir del centre penitenciari on compleixen condemna per la seva vinculació en el referèndum de l'1-O. 

"Carme i la Dolors, dues persones que admiro. El seu coratge sempre et donen unes vibracions fenomenals. Els volia agrair aquests anys de sacrifici, que lluitessin fins al final", ha indicat Torra al sortir de la reunió que ha mantingut amb elles. 

Torra Bassa i ForcadellEl president Torra, Carme Forcadell i Dolors Bassa a la sortida de la reunió 

Confiança en Europa

Prèviament, Torra també s'havia reunit amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, així com els consellers a l'exili, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Marta Rovira. En aquest sentit, ha indicat que la justícia que no existeix a l'Estat espanyol l'han trobat a Europa.

"Sempre que parles i veus el que passa a l’exili, a Espanya és una de les proves majúscules injustícia que patim tots plegats. Són lliures a Europa els nostres companys i, en canvi, aquí són presos polítics", ha argumentat el president que s'ha preguntat: "Qui té el problema? Espanya o Europa?".

torraexiliTorra en la reunió que ha mantingut amb els polítics a l'exili 

De fet, des del punt de vista de Torra els tribunals europeus han donat la raó els independentistes i que, per tant, a mesura que vagin arribant noves causes en aquestes corts també es posarà de manifest que l'Estat espanyol és "autoritari i repressor".

Llei d'amnistia 

Tant Forcadell com Bassa han valorat que l'única manera de trobar una solució al conflicte entre Catalunya i España és aprovar una llei d'amnistia. Aquesta legislació, per Forcadell, és essencial per "començar de zero i resoldre el conflicte polític".  

"La llei d’amnistia és l’única cosa que pot portar aquesta solució i que, per tant, pot fer continuem avançant com hem volgut sempre i que posi fre a aquesta repressió que en el cas en la inhabilitació del president com ha passat aquesta setmana, hauria de ser inimaginable en un país en democràcia", ha considerat Bassa.

A més, ha manifestat que la sentència que ha comportat la inhabilitació de Torra no es corresponen amb els fets reals, per la qual cosa denota que "hi ha un abús d’autoritat i com sempre el moviment independentista és el que rep". També ha tingut paraules pels presos polítics que es troben al centre penitenciari de Lledoners i amb els quals Torra s'ha reunit aquest matí. "La Carme i jo sortim d’aquí i anem a la presó. No tenim la llibertat, però estem millor que els nostres companys que no es poden moure de la cel·la", ha recordat Bassa. 

Per la seva part, Forcadell ha opinat que la inhabilitació de Torra és "una injustícia molt gran", que és "un pas més en aquest camí de repressió, aquesta judicialització de la política, que això és una amenaça i una venjança contra tot un projecte, l’independentista".