El president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha contestat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha dit aquesta matinada des de l'ONU que "si l'independentisme prioritza el conflicte, hi haurà eleccions".

Torra, a través de les xarxes socials, ha exposat que "amb presos i exiliats polítics, milers de catalans investigats o processats per l'1-O i el dret democràtic a l'autodeterminació de Catalunya negat una vegada i una altra, qui prioritza el conflicte?" i ha afegit "Negació i pacte com a el Canadà i el Quebec, per exemple".


El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, també ha contestat al president del govern espanyol exposant que "si el govern permet que hi hagi presos polítics, que més de 1.000 persones segueixin sent perseguides, que l'advocacia i fiscalia mantinguin acusacions falses (de la mà de Vox).... és que prioritza el conflicte per sobre del diàleg que sempre ofereix el sobiranisme".

 

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, també ha reaccionat a les paraules de Pedro Sánchez. "No posarem al teu govern per davant de l'autodeterminació de Catalunya, el mandat sorgit de les urnes i la llibertat dels presos polítics i dels exiliats", ha comentat a Twitter.