El president Quim Torra ha reclamat al govern espanyol  els 4.000 milions d’euros de despesa extraordinària per la pandèmia del coronavirus. Torra ha participat en la reunió dominical de de presidents amb Pedro Sánchez, en la qual ha reivindicat que s’augmenti la capacitat de dèficit dels territoris en considerar que l’actual “no és suficient”.

“Hem de fer més dèficit i compartir-lo amb l’Estat”, ha manifestat Torra durant la seva intervenció. El president ha denunciat que “no pot ser que l’Estat es quedi un percentatge altíssim de dèficit i nosaltres ens quedem sense recursos per atendre les nostres ciutadans”. Així, ha tornat a insistir en alliberar els superàvits dels ajuntaments.

Quan a l’estat d’alarma, el president ha estat molt clar en reiterar l’oposició del Govern“fins que no tinguem totes les competències”. “Catalunya porta gestionant la seva sanitat des de fa 37 anys. Coneixem perfectament com volem gestionar aquestes competències i creiem que l'autoritat competent hem de ser nosaltres”, ha defensat Torra en la seva intervenció.

Queixes pels retards en els ERTO

El president ha mostrat la seva preocupació pels retards en el pagamentt de les prestacions dels ERTO, que ja afecten a més de 700.000 catalans. En aquest sentit, ha lamentat que milers de treballadors encara no hagin cobrat  i ha anunciat que, “davant l’allau de critiques i queixes, la Generalitat farà una reclamació conjunta a l’estat dels impagaments o no pagats"

Torra ha exigit un cop més que s’aprovi ja la Renda Bàsica Universal i ha reivindicat que s’aprovi un subsidi per les persones que hagin d’anar a treballar i tinguin persones dependents a càrrec.

En l'àmbit de la salut, ha tornat a reclamar que l’ús de mascaretes sigui obligatori.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram