Els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont estan reunits a Waterloo, en una trobada en que s’han de presentar els detalls del funcionament de l’anomenat Consell de la República. La reunió no s'ha fet finalment a la seu d'aquest organisme, sinó en un hotel proper.

El que havia de ser una cimera independentista però, ha quedat diluïda, ja que no hi ha anat cap representat de la CUP, mentre que per part d’ERC hi han assistit el portaveu Sergi Sabrià i el conseller exiliat Toni Comín.

Qui també ha acudit a la reunió és la consellera de presidència, Elsa Artadi, així com altres  representats de Junts per Catalunya, com Josep Costa, Albert Batet, Miriam Nogueras i Eduard Pujol. També hi ha presència d’entitat sobiranistes Òmnium Cultural i Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Altres assistents són la delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret i el president de l’Associació Catalana de Municipis, David Saldoni.

En la reunió, Puigdemont té previst explicar detalls de com ha de funcionar el Consell de la República, òrgan de naturalesa privada que es presenta com un govern a l'exili, que ha de fer reunions periòdiques i que s'ha de coordinar amb el govern de la Generalitat, que hauria d'assumir les decisions polítiques que s'acordin a Waterloo.