El president, Quim Torra, -i JxCat- no accepta la pressió del calendari que va imposar el president espanyol, Pedro Sánchez, quan va anunciar que la mesa de negociació entre els governs es posaria en marxa el mes de febrer. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que l'objectiu és aconseguir que la negociació funcioni amb èxit i que la figura del mediador continua sent clau. "Uns dies amunt o uns dies avall no ens condicionen", ha assegurat.

"No ens apresa el calendari, sinó que les coses surtin bé i garantir l'èxit d'aquesta mesa de negociació", ha subratllat Budó un cop i un altre en ser interrogat al respecte. La consellera ha advertit que "el que està en joc és prou important" i el calendari no és l'essencial; que va ser Pedro Sánchez qui va parlar del mes de febrer i que el president, Quim Torra, "en cap cas" no es va pronunciar al respecte. 

Entre els elements que haurien de garantir l'èxit de la mesa hi ha la figura del mediador, segons Budó, que ha insistit que el govern està treballant perquè la mesa es posi en marxa "amb les màximes garanties".

Ha assegurat que res no ha canviat en el posicionament de Torra en relació aquest tema. En ser interrogada si el govern es planteja una figura alternativa a la del mediador, s'ha limitat a assegurar: "En aquests moments, el mediador és una figura que ha de garantir el bon funcionament, i per tant estem treballant per garantir-nos que aquesta taula de negociació sigui un èxit".

Budó ha recordat que el Parlament, amb el suport de JxCat, ERC i la CUP, va aprovar que era indispensable la figura del mediador i el Govern treballa per garantir que aquest compromís es compleixi.

Pel que fa l'equip tècnic, ha explicat que hi treballa el president Torra, mentre que en relació a la comissió bilateral ha assegurat que el conseller d'Exterior, Alfred Bosch, ja hi està treballant i la setmana vinent està previst que hi hagi el primer esborrant d'ordre del dia perquè la reunió es pugui fer "quan sigui possible".