El president Quim Torra compareixerà al ple de la setmana que ve per parlar sobre els pressupostos de la Generalitat. Ho farà a petició pròpia, però després que Ciutadans, el PSC i els Comuns ho haguessin demanat. Els grups de l'oposició volien saber perquè encara no s'han presentat els comptes d'aquest any en seu parlamentària i quin és el calendari per fer-ho.

El president ha presentat una sol·licitud de compareixença pel proper ple, que se celebrarà dimarts i dimecres, i ha demanat que també pugui intervenir-hi el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès. El reglament, però, no preveu que la rèplica la pugui fer el vicepresident en lloc del president, pel que Aragonès haurà d'obrir un nou torn de paraula un cop hagi acabat Torra i el torn de l'oposició. 

El Govern té previst explicar en aquesta compareixença el contingut dels pressupostos, però ha volgut deixar clar que això no significarà la seva provació de forma imminent. Així ho ha explicat el conseller Miquel Buch després de la reunió del Consell Executiu, exercint les funcions de portaveu en absència d'Elsa Artadi, que ha assegurat que la seva explicació a la cambra no significa que s'hagin d'aprovar al Govern després i portar-los al Parlament com a projecte de llei. "En cap cas significa aprovar-los", ha defensat en aquest sentit. 

El Govern, doncs, manté la intenció de no portar els comptes a la cambra legislativa fins que no tingui garantit poder superar el debat a la totalitat, cosa que ara mateix no té garantit perquè el seu principal soci, els comuns, han donat per suspeses les negociacions. Buch ha evitat confirmar si s'intentarà fer una reunió amb els comuns abans del ple.

La propera sessió plenària, que s'havia de celebrar aquesta setmana però que va ser ajornat per la vaga general de dijous i les declaracions dels presos al Suprem, també debatrà la proposició de llei sobre el malbaratament, el decret llei sobre el taxi i les VTC i la comissió d'investigació d'ATLL, entre diverses mocions.