La batalla interna entre JxCat i ERC, i especialment entre la presidència del Govern i del Parlament, continua ben latent. Després que aquest dimecres es reobrís la ferida entre els dos partits per l'escó del president –Torra va reclamar a Roger Torrent que li retornés l'acta de diputat i ERC li va recordar que és la JEC qui li ha tret–, el cap de l'executiu hi ha tornat a insistir. Ho ha fet durant un sopar col·loqui a Petra organitzat per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. 

Allà, Torra ha defensat que "qualsevol decisió que prengui el Parlament de Catalunya, on radica la sobirania dels catalans, és d’obligat compliment i s’ha de defensar fins a les últimes conseqüències". En aquest sentit, el president ha criticat que s'estigui convertint en una "Parlament simbòlic" si no s’executa allò que s’hi vota. "La primera norma nostra és el respecte a la voluntat popular", ha afegit.

Malgrat aquestes declaracions, Torra ha instat a refer la unitat dels partits independentistes, que ha qualificat d'"imprescindible" per arribar a la independència, i ha assegurat que només "amb aquesta força amb la qual et pots plantar a Madrid a negociar alguna cosa".

Amb tot, ha apostat per una llista unitària de l'independentisme en les properes eleccions i, si no és possible, demana construir almenys una estratègia conjunta per negociar amb l’Estat en els programes dels propers comicis.

Dimecres passat, durant la sessió de control al Govern, Torra va tornar a reclamar recuperar l'acta de diputat, després de fer-se públic que Ciutadans tenia a sou com a assessor un dels membres de la JEC. La demanda del president va irritar profundament ERC, que ho va titllar de "profundament irresponsable" i va acsuat Torra de "manipular la realitat" per culpar Roger Torrent de la retirada de l'acta de diputat i no a la JEC, que és qui ho va ordenar.

L'escó del president va ser el detonant de què la legislatura saltés pels aires i que Torra anunciés una preconvocatòria d'eleccions, que encara no tenen data, després de l'aprovació dels pressupostos.