Serà el Parlament qui haurà de respondre a la sentència contra els líders del procés que, en cas de no ser absolutòria, en convertirà en el "torpede més greu contra la convivència a Catalunya", segons ha anunciat el president, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament. 

A preguntes de la diputada d'ERC, Anna Caula, ha explicat que la resposta de la Cambra s'haurà de basar en els principis de democràcia, drets humans i dret a l'autodeterminació que ell mateix ha defensat des del seu discurs d'investidura al Parlament i que són, segons ha assegurat, els eixos que mouen la majoria del país. "Davant d'aquesta sentència, el Parlament haurà de prendre una determinació i espero que sigui en aquests tres grans principis", ha subratllat.

Pel que fa la resposta del Govern ha assenyalat que s'haurà de basar en la "fermesa, responsabilitat, vot i paraula". No ha concretat, però, com es formalitzarà la resposta ni a l'executiu ni al Parlament.

Ple Sessio de Control Quim Torra Carrizosa Lorena Roldan  - Sergi Alcàzar

Torra ha protagonitzat també un nou episodi de tensió amb el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que li ha retret de nou al president el seu suport als CDR als quals es vinculava amb una operació per ocupar el Parlament quan es publiqui la sentència.

Carrizosa havia responsabilitzat els diputats independentistes d'aplaudir "un comando separatista acusat de terrorista i tinença d'explosius" després que diferents informacions vinculaven el president i a diferents conselleries amb els seus plans.

"Vostès en seu parlamentària ens està dient que ha tigut accés a un sumari secret? Com ho té?", l'ha interrogat Torra mentre Carrizosa indicava que ho havia llegit a la premsa. "Per tant vostè pensa que això és una taverna on es pot discutir sobre qualsevol cosa sense portar proves, calumniant com sempre, no? Doncs no, això és el Parlament de Catalunya!", ha advertit.

Carrizosa hi ha tornat en el torn de rèplica: "vostè és dels que diu als CDR apreteu, apreteu, i ells obeeixen. Vostè aplaudeix i ells es creuen herois". "No banalitzin la violència, senyor Torra, fins i tot els periodistes s'estan queixant", ha advertit el portaveu taronja.

"S'atreveix a dir-me que banalitzo la violència, després de veure com la senyora Roldán va treure aquella foto de l'atemptat de Vic, que no oblidarem mai, allò sí és banalitzar la violència", ha replicat Torra irritat.

El president ha insistit que tots els independentistes han rebutjat sempre la violència perquè és un moviment pacífic, democràtic i no violent. Torra ha insistit que la desobiència civil com un dret igual com ho és el de protesta i el de manifestació.