El president, Quim Torra, ha assegurat des de Brussel·les que el seu "objectiu vital" és la restitució de Carles Puigdemont i del consellers del Govern cessats pel 155. El responsable de l'executiu català ha visitat aquest dimecres els consellers Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, l'endemà de signar un nou decret en què els presos i exiliats han estat substituïts per tal de desbloquejar els nomenaments que Mariano Rajoy es negava a publicar.

A les portes de la Casa de la República de Waterloo i acompanyat dels tres consellers, Torra ha explicat que s'havia traslladat a Brussel·les per transmetre el seu suport als exiliats, que ha descrit com a "persones demòcrates, honorables, que van fer el que el poble de Catalunya els va demanar que fessin". Així mateix, ha fet una crida als membres del nou gabinet a què es mantinguin en contacte amb els membres del Govern a l'exili i a la presó, com ell ho fa mantenint contacte gairebé diari amb Puigdemont.

Segons el president, el contacte periòdic entre els consellers nous i els del govern legítim permetrà “denunciar la situació d’absoluta anormalitat que viu el país”.

"Als tres consellers els demano que continuïn amb la mateixa dignitat com fins ara, que continuïn en la tasca d'internacionalitzar el cas català", ha emplaçat, tot assegurant que ningú com ells pot dur a terme aquesta feina. 

Diàleg sense condicions

Pel que fa la moció de censura que demà es debatrà al Congrés dels diputats, Torra ha reclamat un "diàleg sense condicions" al socialista Pedro Sànchez i li ha aconsellat que demà no s'adreci només als diputats espanyols sinó que s'adreci a tota Europa.

“És obvi que estem molt atents al que el candidat Sánchez ens expliqui. Hem demanat conèixer quin projecte té per a Catalunya i en quines mesures concretes es pot basar”, ha explicat en ser interrogat sobre el posicionament de JxCat davant la moció contra Mariano Rajoy.