El president, Quim Torra, ha presentat aquesta tarda un escrit d’al·legacions a la Junta Electoral Central (JEC) en resposta a la denúncia de Ciutadans que sol·licita mesures d’execució de l’acord sobre la retirada de llaços grocs i estelades de tots els edificis propietat de la Generalitat.

Torra argumenta que la denúncia de Cs té “una clara intenció d’induir a error” ja que la JEC es referia a retirar estelades i llaços "no a altres elements". Reclama que la Junta desestimi la petició de la formació taronja i tingui en compte “la concurrència d’una situació especial en el present període electoral”, arran de la coincidència amb l'anomenat judici del procés en el qual s'ha permès la presència dels llaços.

“No pot associar-se l’ús del símbol del llaç groc amb una formació política concreta que concorri a les eleccions”, argumenta l'escrit per afegir tot seguit un llistat de situacions a diferents punts del món i moments de la història en què s'ha utilitzat el llaç groc per defensar tota mena de causes.