El president de la Generalitat, Quim Torra, considera "necessari" mantenir el confinament total. Així ho ha explicat en una entrevista a Girona TV aquest divendres a la tarda, el dia abans que el president espanyol, Pedro Sánchez, decideixi si prorroga l'estat d'alarma. Torra, a més ha dit que trobaria "inconcebible" que algú "gosés" anar a la segona residència per Setmana Santa.

D'altra banda, Torra ha assegurat que no sap a qui es refereix la diputada d'ERC al Congrés Montse Bassa sobre tenir "l'enemic a casa", després que les juntes de tractament de les presons desautoritzessin que els presos independentistes -entre els quals la seva germana, l’exconsellera Dolors Bassa- es confinin a casa mentre duri la pandèmia del coronavirus.

Torra ha subratllat que cal mantenir el confinament total: "Veurem a finals de la setmana que ve si això pot canviar, però en aquest moment creiem que és necessari", ha argumentat. Així mateix, ha advertit que la ciutadania ha de continuar quedant-se tancada a casa, a les portes de la Setmana Santa, i ha exigit que ningú marxi a segones residències: "No tinc paraules per l'incivisme que suposaria, ens hem de protegir els uns als altres", ha asseverat. Tot i això, el president del Govern està "segur" que això no passarà perquè creu en "el civisme dels catalans".

Torra també ha explicat que està escrivint un dietari d'aquests dies de confinament per deixar unes memòries "per si pot interessar a algú en un futur".