Els Mossos han carregat amb duresa contra els manifestants aquest dissabte al carrer Gran de Gràcia de Barcelona, en el marc del cinquè dia de protestes i incidents a tot Catalunya per l'empresonament de Pablo Hasél.

La policia catalana venia de dispersar els manifestants que s'havien dirigit des del punt de convocatòria, a la plaça Universitat, fins a la Via Laietana. Durant la fugida, un grup d'un centenar d'encaputxats ha saquejat diverses botigues del passeig de Gràcia. També han atacat sucursals bancàries i la Borsa de Barcelona.

 

Les càrregues de la policia catalana han obligat els manifesants a sortir del carrer Gran de Gràcia i entrar al carrer Nil Fabra.

Això ha provocat una estampida de desenes de persones en un carrer com el Nil Fabra que és realment estret.

 

Poc després, els enfrontaments s'han traslladat a la plaça Lesseps, on els Mossos han realitzat algunes càrregues més i alguns dispars de foam.

Les protestes a la resta de Catalunya

A Lleida, s'han desplegat agents de la policia espanyola per tal de sufocar els aldarulls. Els agents antiavalots han arribat a disparar pilotes de goma, les quals cal recordar que estan prohibides pel Parlament de Catalunya.

Per acabar de dispersar els manifestants, els Mossos han fet carrusels pel carrer Major. Els grups que s'han enfrontat amb la policia a Lleida s'han dispersat per l'Eix Comercial i d'altres per la zona dels Camps Elisis.

A Tarragona, alguns manifestants han format barricades a Tarragona i han llançat ous amb pintura, pedres i ampolles a la subdelegació del govern espanyol. Alguns encaputxats han arribat a l'edifici de l'Audiència Provincial i han fet llançaments contra la línia policial i han trencat els vidres. També han trencat els vidres i el caixer d'una oficina bancària. Fins les 21:15h hi ha dos detinguts.

A Girona, un centenar de manifestants s'han concentrat cridant consignes per la llibertat de Hasel i han tallat l'avinguda Jaume I durant uns vint minuts. A la ciutat no s'havia fet cap convocatòria oficial. L'última era la que havien fet els CDR a les quatre de la tarda als jutjats, on passaven a disposició els dos detinguts pels aldarulls d'aquest divendres.

Però tot i això, diversos grups (sobretot, de joves) s'han concentrat a la plaça U d'Octubre a partir de les set del vespre. Al cap d'una hora, els manifestants han cridat consignes contra el cordó policial que custodiava la Subdelegació i després, mentre els seguien les furgones, han anat amunt i avall de l'avinguda fins a acabar desviant-se pel carrer Nou. Després del Pont de Pedra, cap a les nou del vespre, s'han dispersat.

No s'han registrat incidents i de fet, els Mossos no han arribat a actuar en cap moment. Com a molt, alguns manifestants han arribat a bolcar dos contenidors de locals de restauració i els han situat al mig de l'avinguda.

A Celrà (Gironès) s'ha fet un acte per donar suport a l'alcalde i diputat electe de la CUP Daniel Cornellà, que va rebre un cop al cap per part d'un mosso quan intentava mediar en la detenció d'un manifestant en la concentració d'ahir a Girona.