El president, Quim Torra, no s'ha mostrat aquest vespre a TV3 especialment inquiet pel malestar que ha provocat dins del Govern i entre els grups de JxCat i ERC amb la seva intervenció d'aquest matí al Parlament anunciant que pretén validar la independència aquesta legislatura. "Em veig amb força per avançar en el mandat de l'autodeterminació, perquè és el mandat que tinc", ha assegurat Torra durant l'entrevista que ha ofert a la televisió pública.

Malgrat la insistència del director de TV3, Vicent Sànchis, el president ha repetit els mateixos arguments que ha exposat al matí sobre la convocatòria abans que acabi la legislatura d'una nova votació.

Precisament, mentre es feia l'entrevista s'ha sabut que ERC havia celebrat una reunió de la seva executiva aquest vespre on els republicans han lamentat que Torra fes pública la seva proposta sense fer-ho saber prèviament ni al Govern ni als partits. Esquerra ha advertit que "això xoca amb l'esperit de consens i genera desconfiança".

En ser interrogat sobre si no hauria estat més lògic haver comentat aquest anunci prèviament amb els seus consellers i els partits, Torra s'ha limitat a argumentar que tothom sap el que pensa i que així ho havia exposat en moltes reunions.

El que també ha deixat clar el president és que no té cap intenció de convocar eleccions. "L'últim que ens podem permetre ara són unes eleccions. El que necessitem són institucions fortes i fermes per seguir avançant", ha argumentat.

Torra ha insistit que l'independentisme no es pot paralitzar ni per les amenaces d'un nou 155 ni per la repressió dels tribunals. "No ens hem de preocupar per les conseqüències de les decisions que prenem amb honestedat i basades en els drets civils i socials"

Tampoc ha expressat inquietud per les crides de Pedro Sánchez perquè renunciï a la violència. "Que m'ho demani Pedro Sánchez té una importància no relativa sinó nul·la", ha ironitzat.

El que sí ha revelat el president és que ja ha rebut resposta a la carta que li va enviar al rei Felip VI demanant-li una reunió. Des de la Casa Reial se li ha comunicat que s'ha reenviat la missiva al president, Pedro Sánchez, perquè hi doni resposta.