El president de la Generalitat, Quim Torra i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, es reuniran aquest proper dilluns al Palau de la Generalitat. Així ho ha anunciat el president durant la sessió de control parlamentària. Aquesta serà la primera reunió de Torra amb un líder polític de l'àmbit estatal. De fet, la reunió arriba abans que la prevista entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que està prevista per principis de juliol, tot i que encara no té data. 

Després de l'anunci de Torra, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat que espera que la reunió contribueixi a “acostar posicions” i a l’existència “d’un clima de diàleg i d’entesa entre el govern espanyol i les forces polítiques catalanes i el govern català” perquè “el diàleg i les vies democràtiques siguin les que informin les polítiques respecte al conflicte a Catalunya”.

En declaracions als mitjans a Madrid, Iglesias ha assegurat que en aquest moment és “molt important acabar amb l’excepcionalitat i acostar els presos a presons pròximes a les seves famílies”, perquè “la legislació deixa molt clar que les penes de privació de llibertat no poden ser penes contra els familiars”.