El Govern ha anunciat que ha posat en marxa un "gabinet de seguiment de la situació política a Catalunya arran de la sentència del Tribunal Suprem". El gabinet està encapçalat pel president, Quim Torra, i l'integren els departaments de vicepresidència, Presidència, Justícia, Interior i Salut.

De fet, és el gabinet de crisi que ja va reunir Torra aquest dimecres, i al qual s'ha incorporat el departament de Salut. No es descarta que s'hi hagin d'incorporar altres departaments en funció de l'evolució dels esdeveniments.

Segons ha comunicat l'executiu, el gabinet s'ha reunit de nou avui, al matí i a la tarda, i ha fet "una valoració positiva del desenvolupament de la vaga estudiantil, així com de la segona jornada de marxes que demà arribaran a Barcelona".

El següent objectiu és el seguiment de les manifestacions previstes per aquest vespre després de la situació que es va viure dimecres, quan es van registrar importants aldarulls als carrers de Barcelona i a diferents ciutats de Catalunya. 

Finalment, el Govern informa que el gabinet es tornarà a reunir demà al matí a primera hora per avaluar els efectes i desenvolupament de la jornada de vaga general convocada.

El Govern ha fet pública la constitució d'aquest gabinet després que aquest matí des de l'oposició s'ha acusat el president d'estar absent malgrat els incidents registrats els darrers dies arran de les protestes contra la sentència.