El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit que s'ha de respectar el "dret de protesta" i ha pronosticat que aquest dimecres a la tarda els ciutadans es podran expressar "amb llibertat i tranquil·lament" als voltants del Camp Nou i que el FC Barcelona vencerà el Reial Madrid.

En l'última sessió de control de l'any al Govern al Parlament, la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha preguntat al president si, davant "l'amenaça" de Tsunami Democràtic per "boicotejar el Clàssic", quin "vestit" s'enfundarà, si "el de president de la Generalitat o el de CDR".

Torra, que aquesta nit serà a la llotja del Camp Nou per veure el partit, ha fet broma que portarà "el vestit del Barça".

El president català ha insistit que té l'obligació de respectar "el dret a la protesta dels ciutadans", però ha volgut calmar els que auguren altercats.

"El Barça sempre ha representat un espai on la gent s'ha expressat lliurement", i aquesta nit "s'ha d'expressar amb llibertat, tranquil·lament, i gaudirem d'un gran partit de futbol", ha augurat Torra, que ha afegit: "A més, el Barça guanyarà".